"Šest dana mraka" snima se u Srbiji

Američki režiser Bendžamin Peri, koji je glumio u nekoliko filmova sa Čakom Norisom, u Srbiji ovih dana snima psihološki triler "Šest dana mraka" u produkciji Kanađanina srpskog porekla Dragana Danijela Vujića.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.07.2010.

14:15

Default images

Film se radi na engleskom jeziku sa međunarodnom ekipom glumaca, a premijeru će imati u novembru u Beogradu, rekli su danas beogradskim novinarima producenti u Beočinu.

U ovom mestu kod Novog Sada snima se veći deo ovog ostvarenja koje producira i delimično distribuira Vujićeva firma " Hollydan Works“ , a u kojem se pojavljuju glumci iz Latinske Amerike, SAD, Kanade, Belgije, Srbije, Velike Britanije i Rusije.

Ruski glumac Oleg Vidov, koji je svojevremeno igrao u filmovima "Bitka na Neretvi" Veljka Bulajića i "Misterije organizma" Dušana Makavejeva, tumači ulogu čoveka koji vara suprugu sa njenom sestrom. Kada on pogine, prevarena supruga na sestru baca kletvu, zbog čega se film i zove "Šest dana mraka", rekao je producent Danijel Vujić agenciji Beta.

Vujić, koji je i scenarista filma, takođe je rekao da mu je bila "želja da snima u Srbiji", a da je međunarodna glumačka ekipa formirana po želji holivudskog studija "20th Century Fox", koji će distribuirati "Šest dana mraka" na području Južne Amerike.

Pored Vidova, u filmu igraju Lana Mej, Šinejd Šenon Roše, Svetlana Petković, Ana Maljević, Piter Šafej, Uroš Urošević, Jasmina Dimitrijević, Miljana Kravić i Janko Cekić.

Oleg Vidov, koji solidno govori srpski jezik, rekao je novinarima da je tokom osamdesetih godina prošlog veka, nakon bekstva iz Sovjetskog Saveza, kraće vreme živeo u Beogradu da bi potom otišao u SAD, gde živi i danas.

Upitan zašto se odlučio da glumi u "Šest dana mraka", Vidov je rekao: "Pročitao sam scenario, koji je dobar, ali mi se i ponovo dolazilo u zemlju iz koje sam poneo mnogo lepih uspomena".

Za maske i specijalne efekte u "Šest dana mraka" zadužen je srpski majstor ovog zanata Miroslav Lakobrija, koji je stekao ugled van zemlje zahvaljujući radu na filmovima "Život i smrt porno bande", "Srpski film" i "Zona mrtvih".

Režiser filma Bendžamin Peri nije prisustvovao konferenciji za novine, a članovi producentske ekipe su rekli da film ima 23 snimajuća dana, i da njegov budžet, bez troškova distribucije, iznosi 300.000 evra.

Film se trenutno snima u Beočinu, u napuštenom dvorcu porodice Špicer, a radiće se i na lokacijama oko Novog Sada i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: