DVD:Spaliti nakon čitanja i Gomora

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

13:48

Default images

U okviru novog kola distributerske kuće "Cinears" pojavila su se dva naslova koja su privukla pažnju domaće publike: "Spaliti nakon čitanja" braće Koen i "Gomora" čiju režiju potpisuje Mateo Garone.

Spaliti nakon čitanja

Žanr: krimi komedija
Režija: Ethan & Joel Coen
Uloge: Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton
Trajanje: 108 min.

Ozborn Ozi Koks je operativac CIA-e kome ’ruže ne cvetaju’ ni na poslu, ni kod kuće. Pošto je zbog problema sa alkoholom poslovno degradiran, daje otkaz, a uskoro saznaje da njegova supruga Kejti želi razvod. Suočen sa viškom slobodnog vremena, odlučuje da napiše memoare o svom uzbudljivom životu u Agenciji.

Zauzet pisanjem, uopšte ne primecuje da njegova supruga ima ljubavnika Harija Ferera, zgodnog, ali seksualno opterećenog agenta obezbeđenja trezora SAD koji preko interneta stupa u kontakte sa ženama.

Po savetu njenog brakorazvodnog advokata, ona kopira hrpu Ozbornovih dokumenata iz kompjutera kako bi dobila što jasniji uvid u finansijsko stanje svog muža. Medutim, ona ne zna da se medu tim silnim dokumentima nalazi i nešto što nikako ne bi smelo da izade u javnost – spisak tajnih agenata CIA-e.

Gomora

Žanr: kriminalistička drama
Režija: Matteo Garrone
Uloge: Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco
Trajanje: 137 min.

Snimljeno prema svetskom bestseleru autora Roberta Saviana. Moć, novac i krv. To su vrednosti sa kojima se suočavaju stanovnici Kamore u Napulju.

Samo pojedinci imaju šansu za normalan život. Pet priča prepliće se u surovom, imaginarnom svetu, duboko ukorenjenom u realnosti. Film zasnovan na bestseleru Roberta Saviana, koji već dve godine živi pod policijskom zaštitom zbog pretnji mafije.

„Gomora“ je bio italijanski kandidat za Oskara, a u Srbiji je premijerno prikazan na FEST-u 2009.

Rat svetova: drugi nalet

Žanr: naučna fantastika
Režija: C. Thomas Howell
Uloge: C. Thomas Howell, Christopher Reid, Kim Little, Fred Griffith
Trajanje: 84 min.

Naučno-fantastična epska bitka u tradiciji filma „Dan nezavisnosti“

Dve godine posle prve invazije sa dalekog Marsa, najgori strahovi Džordža Herberta su se ostvarili: Marsovci su se vratili. Drugi talas došljaka sa daleke planete došao je da se obračuna sa ostatkom Zemljana, koji sa svojim vojničkim trupama planiraju napad na crvenu planetu. Još jednom se sudbina nalazi u rukama sreće i odvažnosti, na samoj ivici postojanja.

Dan kada je Zemlja stala

Žanr: naučna fantastika
Režija: C. Thomas Howell
Uloge: C. Thomas Howell, Judd Nelson, Darren Dalton
Trajanje: 85 min.

„Epska SF klasika u stilu filmova Transformersi i Dan nezavisnosti“

Stotine masivnih intergalaktičkih robota postavljaju konačni i zastrašujući ultimatum glavnim kapitalistickim glavešinama: ili će dokazati svu vrednost ljudske civilizacije potrebnu da bi se cenila ili će biti bespovratno uništeni!

Snaga udara

Žanr: naučna fantastika
Režija: Sam Irvin
Uloge: Rae Dawn Chong, Antonio Sabato Jr.
Trajanje: 86 min.

Ugledni astronom Medison Kelsi veruje da je na tragu ogromnom asteroidu koji se ustremio ka zemlji. Ali, njoj niko ne veruje, jer misteriozni asteroid postoji jedino u matematičkim kalkulacijama njenog kompjutera, i još uvek je nevidljiv.

Broje se sati do strašnog udara, a jedini koji je na njenog strani je porucnik Ričard Donovan. Zajedno, oni će pokušati da pomoću vojnog lasera spreče udar. Sami protiv svih...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: