Specijalni dupli DVD Mračnog viteza

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2008.

17:04

Default images

Jedan od najboljih filmova 2008. godine, "Mračni vitez", u distribuciji kuće "Tuck", konačno je u prodaji, na dva DVD-a, koji sadrže i TV spotove, trejlere, kako je film sniman i još mnogo toga.

MRAČNI VITEZ – SPECIJALNO IZDANJE NA DVA DISKA

Režija: Christopher Nolan
Uloge: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gykkenhaal, Gary Oldman
Žanr: akcija
Trajanje: 147 minuta

Kao nastavak filma Betmen počinje, Mračni vitez ponovo okuplja ekipu koju predvode reditelj Kristofer Nolan i zvezda Kristijan Bejl u ulozi Betmena/Brusa Vejna.

Uz pomoć poručnika Džima Gordona i okružnog tužioca Harvija Denta, Betmen namerava da uništi organizovani kriminal u Gotamu jednom zauvek. To trojstvo, koje se pokazalo kao uspešno, uskoro postaje žrtva organizovanog kriminala na čelu sa genijalcem poznatim samo kao Džoker koji gura Gotam u anarhiju i primorava Betmena da pređe tanku liniju između heroja i nasilnika.

Hit Ledžer igra negativca Džokera, a Aron Ekhart – Denta, Megi Džilenhal igra ulogu Rejčel Dovs. Iz dela Betmen počinje se pojavlju Geri Oldman kao Gordon, Majkl Kejn kao Alfred i Morgan Frimen kao Lucijus Foks.

Specijalni dodaci:
• EC Placeholder
• Gotam večeras – 5 epizoda kablovskih vesti
• Galerija – Džoker karte, nastanak likova, plakati, fotografije sa snimanja
• Kako se snimalo IMAX-u – 6 dodataka
• Neskriveni Gotam – 5 dodataka
• 5 trejlera
• 6 TV spotova
• Uskršnje jaje: Džokerizovani trejler 3

BOŽIĆ BATICA

Režija: David Dobkin
Uloge: Vince Vaughn, Paul Giamatti, Miranda Richardson, Rachel Weisz, Kathy Bates, Kevin Spacey
Žanr: komedija
Trajanje: 110 minuta

Ovo je priča koju nikada niste pre čuli, urnebesna i dirljiva komedija o Fredu Klausu, bratu Božić Batice, kao njegovoj totalnoj suprotnosti.

Pošto odrasta u senci svetlosti svoga brata, Fred postaje gunđalo koje je izgubilo veru u Božić. Ali jednog čarobnog decembra, Fred je sa prvoklasnim irvasima odleteo na sever kako bi pomogao svom bratu Niku u nevolji: stučni planski ekspert namerava da ukine Božić zauvek!

Očekujte zabavu od šaljivdžije poput Freda koji pomaže u spasavanju Božića i ponovo otkriva dar koji pruža porodica. Pridružite se Vinsu Vonu, Polu Đamatiju, Mirandi Ričardson, Rejčel Vejz, Keti Bejts, Kevinu Spejsiju i mnogim drugim u uživanju u božićnim praznicima u godinama koje dolaze.

Specijalni dodaci:
• Reč režisera
• Izbačene scene

DECEMBARSKI DEČACI

Režija: Rod Hardy
Uloge: Daniel Radcliffe, Lee Cormie, Christian Byers, James Fraser
Žanr: drama
Trajanje: 100 minuta

Danijel Redklif iz serije fimova o Hariju Poteru iskušava spoj porodice i prijateljstva.

Oni dele isti mesec rođenja, pa ih u sirotištu svi zovu „decembarski dečaci“. Ali ovi tinejdžeri – Maps, Spit, Spark i Misti – imaju mnogo više zajedničkih stvari.

Bez imalo nade da će se ikada priključiti nekoj porodici oni sami stvaraju svoj porodični spoj. I onda, sasvim neočekivano stižu vesti da bi jedan mladi bračni par mogao usvojiti jednog od njih, i dugogodišnji prijatelji tada počinju da dele nešto sasvim drugo: rivalstvo za mesto izabranog.

Decembarski dečaci, čvrsto sećanje na prijateljstvo i porodicu, označava prvu veliku filmsku ulogu Danijela Redklifa, pored serije fimova o Hariju Poteru.

Igra ulogu Mapsa, najstarijeg brata te grupe dečaka koja se poljuljano i na svoj način kreće ka zrelosti. Pridružite se dečacima i njihovom izvanrednom putovanju kroz odrastanje.

JEDANAESTI SAT

Režija: Nadia Conners, Leila Conners Petersen
Uloge: Leonardo DiCaprio, Kenny Ausubel, Thom Hartmann
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 89 minuta

11-ti sat ljudskog roda je otkucao: poslednji trenutak kada možemo promeniti kurs i prestati jurcati ka globalnom ekološkom kolapsu. Glumac Leonardo Di Kaprio je producent i narator ovog nužnog pogleda na to gde smo bili, kuda idemo, i najbitnije od svega, kako možemo da se promenimo.

Od mislilaca poput Mihaila Gorbačova i Stivena Hokinga, do dokazanog ekspert dizajnera Vilijama Mek Dohana i još mnoštva njih, objašnjava tekuće, kritično stanje života na Zemlji.

Šokantni prizori poplava, požara, uragana, ordronjavanja ledenih bregova i gomilanje brda otpada, upoređujemo se sa prizorima dokazane budućnosti, što nas navodi da hitno krenemo u akciju. Hoćemo li upotrebiti novu tehnologiju i promeniti naše ponašanje kako bismo spasili planetu?

Presudan je trenutak: ali mi imamo izbora da spasimo ovu jedinstvenu plavu planetu za buduće generacije.

Specijalni dodaci:
• Upustva i rešenja za opstanak prirode
• Izbori koje sada imamo
• Svetska čuda
• Naše reakcije uoči kolapsa okruženja
• Verske perspektive

MRAČNI VITEZ SPECIJALNO IZDANJE NA DVA DISKA – BLU RAY

Režija: Christopher Nolan
Uloge: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gykkenhaal, Gary Oldman
Žanr: akcija
Trajanje: 153 minuta

DISK 1 – NAJBITNIJI DETALJI

Neskriveni Gotam: Stvaranje scena – reditelj Kristofer Nolan i ostali članovi kreativnog tima predstavljaju neverovatne detalje sa snimanja uključujući novo Betmenovo odelo, Bat-pod, kako se snimalo u IMAX-u i još mnogo toga...

DISK 2 – SPECIJALNI DODACI

Betmenova tehnologija – Neverovatne mašine i pribori Betmen bez maske – Pshiloška analiza Mračnog viteza Gotham večeras – 6 epizoda kablovskih vesti

Galerije – Džoker karte, nastanak likova, plakati, fotografije sa snimanja, trejleri i tv spotovi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: