Završava se Slobodna zona

Četvrti filmski festival "Slobodna zona" biće završen 12. novembra u Dvorani kulturnog centra Beograda, premijernom projekcijom francuskog dokumentarca "Advokat terora".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.11.2008.

13:40

Default images

Reditelj Barbet Šreder snimio je dugometražni film (135 minuta) o kontroverznom advokatu Žaku Veržesu, koji je branio teroriste, diktatore i ratne zločince različitih ideologija.

Na programu završnog dana su i češki dokumentarac "Marsela", autorke Helene Treštikove, najavljen kao film o običnom životu obične žene, ali u periodu od 26 godina, kao i kanadska produkcija "Uz Jangce", autora Junga Čenga, epski dokumentarac o sudbinama izmenjenim zbog gradnje najveće hidroelektrične brane "Tri klisure" u Kini.

Na festivalu posvećenom angažovanim ostvarenjima, od 7. novembra prikazano je 17 igranih i dokumentarnih filmova, pod sloganom "Pomeri granice" i u organizaciji Kulturnog centra Reks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: