Otvorena izložba ratnih fotografija povodom Dana oslobođenja Beograda

U Galeriji Doma ratnih vojnih invalida večeras je otvorena izložba ratnih fotografija, koju je Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida priredilo povodom Dana oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 18.10.2017.

20:25

Otvorena izložba ratnih fotografija povodom Dana oslobođenja Beograda
Foto: Thinkstock / ilustracija

Kako je saopštio Beoinfo, autori izložbe su Mirčeta Jokanović i Dušan Vukojević Mars, uz pomoć Dragana Vujačića, arhiva "Borbe" i Muzeja genocida.

Izložbu je otvorio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je rekao je da su neke od fotografija posle sedam decenija dostupne javnosti. "Dan oslobođenja Beograda veliki je praznik za naš glavni grad. To je bila velika i teška borba, koja je odnela brojne živote kako pripadnika Narodnooslobodilačke vojske i Crvene armije, tako i živote civila koji su pomogli da nemačka vojska ne uništi strateške tačke", rekao je on.

Mladenović je istakao da je sloboda skupo plaćena i da se ne smeju zaboraviti životi koji su za nju dati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: