Sedam slavnih ličnosti koje su imale težak početak

Iako danas važe za neke od najbogatijih i najuticajnijih ličnosti sveta, ove slavne ličnosti nizale su neuspehe na početku karijere.

Kultura

Izvor: Business Insider

Nedelja, 15.10.2017.

22:00

Sedam slavnih ličnosti koje su imale težak početak
Foto: Gettyimages

Volt Dizni

Kada se prijavio za posao crtača za novine "Kanzas siti star", Dizni je odbijen uz obrazloženje da nema dovoljno mašte i dobrih ideja. Danas poznat kao pionir američke animacijske industriije, Dizni je ostavio trag u istoriji kao dobitnik 22 Oskara. Za života je takođe osnovao dva najpoznatija tematska parka na svetu - Diznilende.

Opra Vinfri

Slavna voditeljka dobila je otkaz na svom prvom televizijskom poslu u Baltimoru "jer se suviše emocionalno unosila u svoje priče". Njeno bogatstvo danas se procenjuje na 3 milijarde dolara.

Stiven Spilberg

Iako je prvobitno odbijen na Fakultetu filmskih umetnosti Univerziteta u Južnoj Kaliforniji, danas jedna od zgrada ovog univerziteta nosi naziv upravo po čuvenom režiseru.

Fred Aster

Prvi nastup doneo mu je brojne kritike. "Ne ume da peva, ne ume da glumi, proćelav je, zna malo da igra", glasili su komentari. Aster se danas nalazi na petom mestu liste 10 najboljih glumaca klasičnih holivudskih filmova.

Džoana Rouling

Mnogi ne znaju da je jedna od današnjih najbogatijih književnica na svetu nekada je jedva sastavljala kraj sa krajem. Rouling je kao samohrana majka iz očaja počela da piše roman o Hariju Poteru, a nakon odbijanja mnogobrojnih izdavača, konačnog uspeha i daljih nastavaka priče o dečaku čarobnjaku, Rouling je 2004. godine ušla u istoriju kao prva spisateljica koja je postala milijarder.

Teodor Sus Gajsel (Doktor Sus)

Pre nego što je postao popularan, Susove knjige odbilo je čak 27 izdavača. Do danas su prodate u više od 660 miliona primeraka.

Lejdi Gaga

Samo tri meseca nakon prvobitnog uspeha, popularna muzička zvezda suočila se sa rekordnim padom prodatih albuma. Ipak, do danas je osvojila šest Gremi nagrada, a njeno bogatstvo procenjuje se na 59 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: