Kultura / Ostalo 25

Umro slavni muzičar Tom Peti

Američki kantautor i gitarista Tom Peti preminuo je protekle noći u Kaliforniji, u 66. godini života, saopštila je njegova porodica.

Izvor: Tanjug
Tanjug / Owen Sweeney/Invision/AP

On je u ponedeljak ujutru pronađen u svom domu u Malibuu bez svesti i sa srčanim zastojem, nakon čega je prebačen u bolnicu, prenosi BBC. "Umro je mirno u 20:40 (po lokalnom vremenu) u prisustvu porodice, prijatelja i kolega iz benda", izjavio je njegov dugogodišnji menadžer Toni Dimitriades.

Peti je bio najpoznatiji kao frontmen grupe Tom Petty and the Heartbreakers, a autor je hitova poput "American girl", "Free Fallin", "Refugee" i mnogih drugih.

On je bio jedan od osnivača grupe Traveling Wilburys krajem 80-ih godina prošlog veka, u kojoj su pored njega bili Bob Dilan, Roj Orbison, Džef Lin i Džordž Harison.

"To je šokantna, uznemirujuća vest. On je bio sjajan izvođač, prijatelj i nikada ga neću zaboraviti", rekao je Bob Dilan na vest o Petijevoj smrti.

Peti je rođen na Floridi 1950. godine, a prema navodima, rešio je da postane muzičar nakon što se rukovao sa Elvisom Prislijem. Nedavno se vratio s turneje kojom je obeležio 40 godina rada s bendom, a proteklog leta svirao je u londonskom Hajd parku. Sa bendom je izdao 13 albuma.

Komentari 25
Čitajte
Pošalji komentar

Ostalo

"Beograd je kao Vavilonska kula"

Tragedija je uvek glasna, zlo pobedjuje sa velikim praskom, ali dobro i kada pobedi to se dešava u tišini, kazao je danas proslavljeni nemački pisac Vladimir Kaminer u okviru programa Sajma knjiga.

Ostalo ponedeljak 23.10. 19:47 Komentara: 0

"Bila bi šteta da Srbi i Hrvati razgovaraju uz prevodioca"

Austrijski esejista Karl Markus Gaus, koji će otvoriti 62. Beogradski međunarodni sajam knjiga u ime četiri zemlje nemačkog govornog područja, kaže da je važno insistirati na značaju i dostojanstvu vlastitog jezika, ali isto tako ne treba vlastiti jezik veštački razgraničavati od drugih

Ostalo utorak 17.10. 14:51 Komentara: 3