Kultura / Ostalo 0

"Svako dete ima krila": Počela manifestacija "Radost Evrope"

Tradicionalni 48. Međunarodni dečji festival "Radost Evrope" pod sloganom "Svako dete ima krila" počeo je danas, uz podršku kompanije NIS, i trajaće do 5. oktobra 2017. godine.

Izvor:

Festival će okupiti više od 500 dece iz 17 zemalja sveta: Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske, Ukrajine, kao i delegacije dece iz NR Kine u okviru koga će se predstaviti brojni dečji orkestri, horovi, folklorni i plesni ansambli.

Tokom četvorodnevnog programa biće organizovane mnogobrojne izložbe, koncerti i sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, dok će festival biti svečano završen gala koncertom svih zemalja učesnica 5. oktobra u 18 sati u beogradskom Sava centru.

NIS već devet godina zaredom podržava ovaj tradicionalni događaj i u skladu sa svojim sloganom "Budućnost na delu", na ovaj način promoviše razvoj kulturnih vrednosti sa strateškim fokusom na afirmaciju dece i mladih.

Radost Evrope“ je najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečijeg stvaralaštva. Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent Dečiji kulturni centar Beograd.

Komentari 0
Čitajte
Pošalji komentar

Ostalo

"Beograd je kao Vavilonska kula"

Tragedija je uvek glasna, zlo pobedjuje sa velikim praskom, ali dobro i kada pobedi to se dešava u tišini, kazao je danas proslavljeni nemački pisac Vladimir Kaminer u okviru programa Sajma knjiga.

Ostalo ponedeljak 23.10. 19:47 Komentara: 0

"Bila bi šteta da Srbi i Hrvati razgovaraju uz prevodioca"

Austrijski esejista Karl Markus Gaus, koji će otvoriti 62. Beogradski međunarodni sajam knjiga u ime četiri zemlje nemačkog govornog područja, kaže da je važno insistirati na značaju i dostojanstvu vlastitog jezika, ali isto tako ne treba vlastiti jezik veštački razgraničavati od drugih

Ostalo utorak 17.10. 14:51 Komentara: 3