U Beogradu počela manifestacija "Radost Evrope"

Karnevalom od Trga Republike do Kalemegdana danas je u Beogradu počela manifestacija "Radost Evrope" u kojoj učestvuje oko 500 mališana iz 16 evropskih zemalja i delegacija dece iz Kine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.10.2017.

14:11

U Beogradu počela manifestacija

Manifestacija se održava pod sloganom "Svako dete ima krila" i trajaće do petog oktobra, a svečanom otvaranju na Kalemegdanu, kod spomenika Pobednik, prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da je Beograd danas, po 48. put, dečja prestonica Evrope.

"Ova manifestacija je specifična po tome što su deca koja dolaze u Beograd smeštena kod svojih vršnjaka, a tako se rađaju prijateljstva koja ostaju često i za ceo život. Kada bi neko napisao knjigu o prijateljstvima koja se rađaju na ovoj manifestaciji siguran sam da bismo našli zaista divne priče i zato je ova manifestacija posebna", rekao je Vesić novinarima.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije "Radost Evrope" jer, kako je rekao, oni to rade sa velikom ljubavlju.

"Oni žive za ovu manifestaciju. Ona je postala jedan od simbola našeg grada i zato smo posebno ponosni na nju. Verujem da će sva ova deca odneti lepu uspomenu iz Beograda, da će pričati lepo o našoj zemlji i da će i naša deca gostovati u njihovim zemljama", dodao je Vesić.

Ovogodišnju manifestaciju organizovao je Dečji kulturni centar Beograda, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu. Deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostili su u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine. Učestvujući u manifestaciji, deca dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave prijateljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: