Pevač grupe Linkin Park izvršio samoubistvo

Čester Benington, pevač Linkin Parka ubio se u svojoj kući u Palos Verdesu u Kaliforniji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

20:41

Pevač grupe Linkin Park izvršio samoubistvo
Foto: Gettyimages

Sajt TMZ piše da je smrt nastupila vešanjem i da je policija njegovo telo našla u devet ujutro po lokalnom vremenu.

Imao je šestoro dece iz dva braka. U braku sa manekenkom Talindom En Bentli bio je 12 godina. Benington se godinama borio s zavisnošću od droge i alkohola u različitim periodima svog života. U jednom intervjuu je priznao da je razmatrao samoubistvo, jer se teško nosio s traumama koje je poneo iz detinjstva kada ga je zlostavljao stariji muškarac.

Čester je bio blizak sa Krisom Kornelom, koji bi danas slavio 53. rođendan. On je takođe počinio samoubistvo vešanjem u maju ove godine. Benington mu je tada uputio otvoreno pismo. Linkin Park je 2000-tih stekao svetsku popularnost, a hitovi poput "Faint", "In the End" i "Crawling" obeležili su epohu. Benington je osnovao i bend Dead by Sunrise 2005. Bio je pevač Stone Temple Pilots grupe od 2013. do 2015. Poslednji album benda Linkin Park "One More Light" našao se na vrhu Billboard liste 200 najboljih početkom ove godine i bend se pripremao za turneju koja je trebalo da počne krajem jula.

Samo nekoliko sati pre nego što će svet obići vest da je Benington sebi oduzeo život, na zvaničnom YouTube kanalu benda objavljen je spot za pesmu "Talking To Myself" sa novog albuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: