Otvoren Festival kineske kulture

Treće izdanje Festivala kineske kulture otvoreno je večeras u Kući kralja Petra Prvog tradicionalnim kineskim plesom "Vodeni rukavi" Instituta Konfučije u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

21:16

Otvoren Festival kineske kulture
Thinkstock / Ilustracija

Ceremoniju otvaranja svojim izlaganjem otvorio je Nebojša Graorac predsednik udruženja "Pro Concordatia Populorum".

"Trudili smo se da što bolje predstavimo kulturu i tradiciju Kine. Festival kineske kulture je doprinos uspostvaljanju svetskog mira. Ove godine imamo i učesnike iz Srbije", kazao je Graorac.

U Kući kralja Petra Prvog postavljena je izložba akademskog slikara Tomislava Petrovića, koji je na svojim platnima oživeo motive iz najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Na otvaranju Festivala kineske kulture posetioci su mogli da pogledaju muzički performans sa tradicionalnim kineskim istrumentima "Kvai Ban".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: