Održano prvo veče Krokodil festivala

Festival "Krokodil", koji se održava deveti put, a pod nazivom "Pripitomi tamu", otvoren je ispred "Muzeja Jugoslavije".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Marija Piroški
Foto: Marija Piroški

Na otvaranju "Krokodila", sinoć je nekoliko stotina ljubitelja tog festivala slušalo prvo čitanje autorke Olje Savičević Ivančević iz Splita.

Sinoć je predstavljena i monografija "Ogledala Lune" kojom je, kako su naveli organizatori, "ovoj muzičkoj grupi konačno dat zasluženi položaj jednog od najznačajnijih bendova ranih osamdesetih". Na predstavljanju monografije govorili su autori monografije Goran Tarlać i Saša Rakezić i pevač Lune Slobodan Tišma.

Prozni i dramski umetnik Slobodan Šnajder ;čitao je odeljke iz svog najnovijeg romana "Doba mjedi", velike sage o sudbini folksdojčera na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas će "Krokodil" biti nastavljen od 18.00 u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Dani Brazila u Novom Sadu

Novi Sad je osmu godinu u nizu domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval. Festival je počeo juče, a završava sutra, finalnom karnevalskom povorkom kroz centar grada.

Ostalo subota 12.08. 20:20 Komentara: 1

"Spomenici govore" na Kalemegdanu

Centar za razvoj ideja i kulturno društvo LADA, u nedelju 13. avgusta na Kalemegdanu organizuje manifestaciju pod nazivom "Spomenici govore" – interaktivnu edukativnu predstavu i koncert Momčila Aleksandrića (gitara).

Ostalo subota 12.08. 08:42 Komentara: 1
strana 1 od 762 idi na stranu