Održano prvo veče Krokodil festivala

Festival "Krokodil", koji se održava deveti put, a pod nazivom "Pripitomi tamu", otvoren je ispred "Muzeja Jugoslavije".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Marija Piroški
Foto: Marija Piroški

Na otvaranju "Krokodila", sinoć je nekoliko stotina ljubitelja tog festivala slušalo prvo čitanje autorke Olje Savičević Ivančević iz Splita.

Sinoć je predstavljena i monografija "Ogledala Lune" kojom je, kako su naveli organizatori, "ovoj muzičkoj grupi konačno dat zasluženi položaj jednog od najznačajnijih bendova ranih osamdesetih". Na predstavljanju monografije govorili su autori monografije Goran Tarlać i Saša Rakezić i pevač Lune Slobodan Tišma.

Prozni i dramski umetnik Slobodan Šnajder ;čitao je odeljke iz svog najnovijeg romana "Doba mjedi", velike sage o sudbini folksdojčera na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas će "Krokodil" biti nastavljen od 18.00 u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

"Bila bi šteta da Srbi i Hrvati razgovaraju uz prevodioca"

Austrijski esejista Karl Markus Gaus, koji će otvoriti 62. Beogradski međunarodni sajam knjiga u ime četiri zemlje nemačkog govornog područja, kaže da je važno insistirati na značaju i dostojanstvu vlastitog jezika, ali isto tako ne treba vlastiti jezik veštački razgraničavati od drugih

Ostalo utorak 17.10. 14:51 Komentara: 1
strana 1 od 768 idi na stranu