Održano prvo veče Krokodil festivala

Festival "Krokodil", koji se održava deveti put, a pod nazivom "Pripitomi tamu", otvoren je ispred "Muzeja Jugoslavije".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Marija Piroški
Foto: Marija Piroški

Na otvaranju "Krokodila", sinoć je nekoliko stotina ljubitelja tog festivala slušalo prvo čitanje autorke Olje Savičević Ivančević iz Splita.

Sinoć je predstavljena i monografija "Ogledala Lune" kojom je, kako su naveli organizatori, "ovoj muzičkoj grupi konačno dat zasluženi položaj jednog od najznačajnijih bendova ranih osamdesetih". Na predstavljanju monografije govorili su autori monografije Goran Tarlać i Saša Rakezić i pevač Lune Slobodan Tišma.

Prozni i dramski umetnik Slobodan Šnajder ;čitao je odeljke iz svog najnovijeg romana "Doba mjedi", velike sage o sudbini folksdojčera na prostoru bivše Jugoslavije.

Danas će "Krokodil" biti nastavljen od 18.00 u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Mario Vargas Ljosa: Izrael je postao kolonizatorska zemlja

Vargas Ljosa jednim delom može da zahvali emocionalno distanciranom ocu, kog uopšte nije bilo u prvih 10 godina njegovog života, na tome što je skupio hrabrosti da piše (nakon razvoda braka njegovih roditelja, posramljena majčina porodica lagala je dečaka da mu je otac umro). Kad se konačno pojavio sina je uglavnom kinjio, zastrašivao i unosio mu teskobu.

Ostalo ponedeljak 19.06. 21:42 Komentara: 13
strana 1 od 754 idi na stranu