Otvoren festival "Beogradski manifest"

Treći festival manifestacija i destinacija "Beogradski manifest" otvoren je večeras na Kalemegdanu i trajaće do nedelje 28. maja, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će štandove izlagača posetiti preko 80.000 ljudi.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

20:25

Otvoren festival
Foto: Tanjug / Igor Skendžiæ / video screenshot

Ovogodišnji manifest će, kaže Ljajić, prevazići sva očekivanja, ne samo po broju izlagača već i po broju gradova i posetilaca.

"Ovo je najbolja prilika da Srbija pokaže šta sve ima, ne samo od manifestacija već i značajnih turističkih destinacija. Ove godine očekujemo blizu million gostiju ovde u Beogradu, od toga preko 80 odsto inostranih", rekao je Ljajić otvarajući treći "Beogradski manifest" .

Kaže da je zadovoljan modelom saradnje u oblasti turizma sa Crnom Gorom sa kojom Srbija ima partnerski odnos.

"Ne samo da se međusobno pomažemo i ne samo da učestvujemo zajedno na sajmovima širom sveta već kreiramo i zajedničke turističke proizvode i pokušavamo da zajedno privučemo što veći broj inostranih turista. Na ovoj manifestaciji želimo da demonstriramo taj oblik partnerskog odnosa", rekao je Ljajić.

Ističući da očekuje da će manifestacija iz godine u godinu obarati sve rekorde, Ljajić je proglasio "Beogradski manifest" otvorenim.

Ministar turizma Crne Gore Pavle Radulović rekao je da se Crna Gora ove godine predstavlja pod sloganom "Uvek drugačija", dodajući da turizam, kao glavna privredna grana raste iz godine u godinu.

"Mi smo samo prošle godine otvorili 24 hotela od čega čak 20 sa četiri i pet zvezdica. Trudimo se da svoju ponudu upotpunimo", rekao je Radulović.

Inače, festival će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu.

U Gornjem gradu Beogradske tvrđave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju.

Na centralnoj bini festivala će se smenjivati nastupi muzičkih grupa i kulturno umetničkih programa iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze.

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje, a koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: