Počinje ukrašavanje centralne kupole Hrama Svetog Save

Patrijarh srpski Irinej će sutra, u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sabora, položiti prvi kamen mozaika Vaznesenja Gospodnjeg u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 21.05.2017.

11:46

Počinje ukrašavanje centralne kupole Hrama Svetog Save
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako je javila Televizija "Hram", ovim svečanim činom biće obeležen početak unutrašnjeg ukrašavanja centralne kupole Spomen-hrama.

Patrijarh će, takođe, ovom prilikom uručiti visoko odlikovanje Srpske Pravoslavne Crkve, orden Svetog Save II stepena, Aleksandru Djukovu i Kirilu Kravčenku za njihov veliki doprinos na izgradnji Spomen-hrama Svetog Save na Vračaru.

Mozaik sa likom Hrista Spasitelja, površine 1.230 kvadratnih metara, prečnika 30 metara i težine 40 tona, u kupolu Hrama ugradiće rusko-srpski tim.

Posao vredan četiri miliona evra, koji finansira Gaspromnjeft, trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: