Izložba "Običan malecki san" u kući Đure Jakšića

Izložba slika pod nazivom “Običan malecki san“, akademskog slikara iz Crne Gore Milutina Obradovića biće svečano otvorena u četvrtak 4. maja u kući Đure Jakšića sa početkom u 20 časova. Izložbu će otvoriti glumac Branislav Lečić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

13:00

Izložba

Obradović se prošle godine predstavio izložbom pod nazivom “Dodir za ljubav” u Novom Sadu, Beogradu, a jedna slika iz tog ciklusa bila je predstavljena u muzeju “Luvr” u Parizu.

Milutin Obradović je slikar jakog kolorita na čijim delima se oseća izuzetna emotivna strast koja sublimira vrlo jasnu vezu forme i kolorita kojom ovaj umetnik majstorski vlada.

Na platnima Obradovića čest motiv je konj sa naglašenim portretom. Ta figuracija prepuna je simbola vrlo jakog i bogatog kolorita. Svojim oginalnim stvaralaštvom skrenuo je pažnju domaće i svetske javnosti.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: