Dani korejske kulture: "Skokni do Koreje"

Ambasada Republike Koreje organizovaće tokom maja i juna u Beogradu i Novom Sadu "Dane korejske kulture" u cilju promocije kulture te nama daleke zemlje, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.04.2017.

13:35

Dani korejske kulture:
Foto: Thinkstock

Program prvih "Dana korejske kulture", koji će se odvijati na više lokacija, obuhvatiće koncerte, izložbe, operu, modne i kulinarske događaje, predavanja o jeziku i kulturi, politički seminar i prezntaciju popularne korejske kulture.

Organizator posebno izdvaja iz programa izložbu tradicionalne korejske nošnje - hanbok dizajnerke Hesun Li, koja je svoje kreacije nedavno prikazala i u muzeju Luvr u Parizu.

Li će svoj rad premijerno predstaviti srpskoj publici u "Noći muzeja", 20. maja, u Ustanovi kulture "Parobrod", a cela postavka biće izložena na istom mestu od 23. do 31. maja.

Dizajnerka će održati predavanje o modi i hanboku 24. maja.

Izložbeni deo upotpuniće umetnički duo iz Koreje, Šinsung Bak i Kimjong Huna, koji učestvuju i u projektu "Art&Science" Centra za promociju nauke, od 27. aprila do 25. maja u Kulturnom centru Beograda i od 7. juna u Naučnom klubu CPN-a.

Beograđani će imati priliku da se upoznaju sa korejskom pop kulturom 28. maja u Kulturnom centru "Rex" gde će od 10 do 22 časa biti održan program "Korea All Day Long", a obuhvatiće K-Pop plesnu radionicu, kviz, pevanje (norebang), animacije, gledanje korejskih tv drama, takmičenje u govorništvu na korejskom jeziku.

Bend "Tago", koji je već zadivio evropsku publiku na festivalima poput edinburškog, nastupiće 14. juna u Domu sindikata.
Foto: Thinkstock
Za 27. maj u Manakovoj kući najavljena je degustacija korejskih specijaliteta i prezentacija "đanći" običaja (janći - porodična okupljanja oko hrane).

Kulinarske specijalitete će pripremiti kuvarica iz rezidenciji ambasadora Republike Koreje, Đina Kim, a na meniju će se naći pet korejskih jela.

U hotelu "Crowne Plaza", 30. maja od 10 sati biće održan politički seminar, u okviru koga će se bivši ministar spoljnih poslova Mjonghvan Ju pridružiti stručnjacima iz Srbije u komparativnoj analizi situacije na Korejskom poluostrvu i na Bakanu.

O korejskom budizmu, publici će pričati monah Okvang, koji je poreklom iz Srbije i u Koreji je proveo veliki deo svog života praktikujući zen budizam.

On će zainteresovanima predstaviti kako izgleda život budističkog monaha u hramu u Koreji, a nakon razgovora demonstriraće meditaciju.

Ambasadorova K-Pop žurka zakazana je za 29. maj na splavu "Shake'n'Shake" uz hitove korejskog popa i hip-hopa.

Festival "Dani korejske kulture" organizuje Ambasada Republike Koreje u Srbiji u partnerstvu sa Korejskom fondacijom.

Ulaz na sve dogadjaje je besplatan, ali će za neke od događaja posetioci morati da najave svoj dolazak ili preuzmu svoje besplatne ulaznice. Prisustvo političkom seminaru moguće je samo uz pozivnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: