Aprilski susreti u Studentskom kulturnom centru

Festival Aprilski susreti 2017, pod sloganom "Avangardne prakse", usmeren je na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti. Festival će se održati u duhu proslave 100 godišnjice dadaizma, od 3. do 6. aprila u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Deo radova koji će biti prikazani, predstavljaju komunikaciju sa tim velikim umetničkim pokretom.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

10:59

Aprilski susreti u Studentskom kulturnom centru

Program Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija, performanse, instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah teatra Žene Dade.

U okviru filmskog programa "Rane avangardne prakse na filmu", posvećene Branku Vučićeviću, publika će moći da vidi deset filmskih ostvarenja za koje se slobodno može reći da "prekoračuju uspostavljene granice, krše pravila, preuređuju i obnavljaju filmski jezik".

Program će upotpuniti već tradicionalni koncert bendova: Last Thrill, Popečitelji, E-Play, Trese. Lupa. Udara., Jarboli... kao i Tom Vejts tribjut benda Rain Dogs, poznatog po muzičkom performansu koji, između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala, oživljava gradsku noćnu magiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: