Obnovljena sala DKC nosi ime Donke Špiček

Renovirana sala Dečjeg kulturnog centra u Beogradu danas je svečano otvorena nastupom hora te ustanove i muzičkim programom za najmlađe, a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da je obnova sale simbol onoga što nadležni rade u gradu, a sve kako bi mališanima obezbedili lepše detinjstvo i sigurnu budućnost.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

14:29

Obnovljena sala DKC nosi ime Donke Špiček
Foto: YouTube Screenshot

Program je počeo pesmom "Deca su ukras sveta" hora DKC, a nastavljen nastupom balerina i uz pesme Minje Subote. Svečanosti su prisustvovali i ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i Dragica Nikolić, predsednica UO Fondacije "Dragica Nikolić", direktor DKC-a Dragan Marić.

Gradonačelnik Mali je istakao da je pre tri godine sala DKC-a bila zapuštena, a danas ima nova sedišta, binu, rasvetu, i sve to kako bi detinjstvo najmlađih Beograđana bilo lepše.

Kako je rekao, po osmesima dece i veseloj atmosferi koju su napravili, zna da je urađena prava stvar. "Kada sam bio u vašim godinama, provodio sam vreme ovde, na raznim programima, družili smo se, sticali noev prijatelje, a i vi sada imate priliku da radite to", rekao je Mali. Gradonačelnik je poručio da je obnova DKC simbol svega što nadležni rade u gradu i svih investicija, a kako bi mališanima ostavili bolji Beograd.

"Da kada porastete, završtite škole, nađete posao u Beogradu i ostanete u ovoj zemlji", poručio im je Mali. On je dodao da mu je drgao što će sala nositi ime Donke Špiček, koja je svoju karijeru posvetila vaspitanju i obrazovanju dece i dodao da je to način da joj se odužimo. "Želim vam mnogo lepih trenutaka ovde, programa, druženja... Budite dobri đaci, slušajte profesore i roditelje. Vi ste budućnost ovog grada, a ova sala simbol lepše budućnosti koju gradimo", rekao je Mali.

Obnova sale trajala je tri godine, uz pomoć i podršku Gradske uprave, Sekretarijata za kulturu, Fondacije "Dragica Nikolić", kompanije "Lukoil" i zalaganje gradonačelnika Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića. Sala, nekada Doma pionira, danas DKC-a, nosiće ime po Donki Špiček, dugogodišnjoj urednici programa za decu i mlade na Televiziji Beorgad, koja je celu karijeru posvetila najmlađima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: