Uskoro predstava u tramvaju "Linija kulture"

Dekorisan u novogodišnjem stilu ulicama Beograda počeo je da saobraća tramvaj "Linija kulture" koji građane informiše o svim kulturnim događajima koji se održavaju u glavnom gradu, i u kome će, krajem februara ili početkom marta ove godine, biti izvedena predstava što je jedinstven slučaj u svetu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.01.2017.

10:55

Uskoro predstava u tramvaju
Foto: Screenshot

To je Tanjugu izjavila menadžerka za odnose sa javnošću u GSP "Beograd" Jovana Paunović koja je, opisujući tramvaj kulture, ispričala da je to u potpunosti bezbedno vozilo sa malim brojem sedišta koje ima posebno ugrađene led lampe i svetla.

"U tramvaju je moguće videti bezbroj snežnih pahulja koje se slivaju niz tramvaj u vidu led lampica, posebno prilagođeno led svetlo, kao i razglas putem koga se čuju prigodne novogodišnje i božiće pesme koje će, nadamo se, doprineti duhu praznika i možda naše najmlađe podstaći da nam se češće i više osmehuju”, rekla je Paunovićeva.

Ona je istakla da je tramvaj "Linija kulture" tu da nas podseti na neke lepe momente, na prazničnu atmosferu, na to koliko je važno da posvetimo vreme jedni drugima kao i da nas pozove da posetimo sve kulturne događaje koji se dešavaju u Beogradu.

"Inicijalna ideja je bila da u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu promovišemo događaje u gradu tako što bi nas oni informisali o njima, a mi kroz tramvaj kulture, kao najveću pokretnu reklamu, informisali dalje sugrađane", pojasnila je Paunovićeva.

Tramvaj kulture ulicama Beograda saobraćaće do 14. januara, a "ako interesovanje sugrađana bude veće, onda i duže".

Podsećajući da je tramvaj bio prvo vozilo GSP-a, Paunovićeva je istakla da je idejni tvorac tramvaja "Linija kulture" generalni direktor tog preduzeća Željko Milković koji je "smatrao da bi, u cilju promocije kulture, jedan od tramvaja trebalo oplemeniti".

U izjavi Tanjugu ekskluzivno je najavila da će u tramvaju "Linija kulture" krajem februara ili početkom marta biti izvedena predstava što je, kako je naglasila, jedinstven slučaj u svetu.

Paunovićeva je rekla da će predstava biti izvedena u saradnji sa Ustanovom kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

"Oni su se nama obratili kako bismo ispitali tehničke mogućnosti, a pre svega bezbednost putnika i glumaca. Kada smo utvrdili da je bezbedno, predali smo im tlocrt tramvaja kako bi uspeli da osmisle sve sto je potrebno za predstavu, odnosno kostimografiju, scenografiju i slično", pojasnila je Paunovićeva.

Ona je izrazila nadu će izvođenje predstave u tramvaju "Linija kulture" biti uspešno, da će se sugrađanima dopasti, te da će to postati jedan zanimljiv kulturni trend u Evropi, a možda i u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: