Otvaranje Čarobnih izloga 13. decembra

Tradicionalni Čarobni izlozi Francuskog instituta u Srbiji biće otvoreni 13. decembra u prisustvu francusko-korejskih umetnika Jisok Min i Taegon Kim.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

14:20

Otvaranje Čarobnih izloga 13. decembra
Foto: Thinkstock / ilustracija

Za osme Čarobne izloge, Francuski institut u Srbiji prepušta svoju galeriju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kreativnosti dvoje umetnika, koji u svojim radovima istražuju granice između imaginarnog i realnog sveta, spoljašnjeg i unutrašnjeg, prisutnog i odsutnog, i kreiraju jedinstveno iskustvo koje spaja prirodu, putovanje, maštu i snove, jednom rečju, sve što podrazumevaju novogodišnji praznici.

Oba umetnika rođena su u Republici Koreji, a studirala su na Univerzitetu u Strazburu.

Ove godine projekat Čarobnih izloga vodi francusko-srpska kustoskinja Julia Rajačić, a organizovan je u saradnji sa Ambasadom Republike Koreje u Srbiji.

Postavka je osmišljena kroz seriju od četiri instalacije čiji se izgled menja smenom dana i noći.

Posetioci će moći da uđu u prostor same instalacije, koja će ih odvesti u drugu dimenziju i učiniti da postanu deo nje.

Sve instalacije su inače prethodno već izvođene na otvorenom prostoru, a ovog puta se prilagođavaju zatvorenom prostoru izloga i pretvaraju u minijaturnu verziju fantastičnog sveta, sa sopstvenim pravilima i tajnama koje otkrivaju prolaznici i posetioci.

Svojim instalacijama koje povezuju predmete, slike, zvuk i svetlost, Jisok Min poziva posetioce da podele trenutke koji su na prvi pogled nezapaženi.

Njeni omiljeni materijali su nestalni i nisu opipljivi, to su voda, vazduh, pesak, paučina, mirisi.

Jisok Min je završila istraživačke master studije vizuelnih umetnosti na Univerzitetu u Strazburu i od tada je izlagala u Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Kini, Belgiji, Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji.

Izložba je otvorena do 8. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: