Izložba "Beogradski džez festival 2005-2015"

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala, večeras će u Glavnom holu Doma omladine Beograda biti otvorena izložba zvaničnog festivalskog fotografa Stanislava Milojkovića pod nazivom "Beogradski džez festival 2005-2015".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

09:27

Izložba
Foto: Stanislav Milojkoviæ / BDŽF

U pitanju je presek 11 godina BDŽF, od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor je pokušao da prikaže deo atmosfere nastao na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima i dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na našem festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji. Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo, što će i posetioci svakako osetiti gledajući izložene portrete nekih od najboljih džez umetnika današnjice, ističe se u saopštenju DOB-a. Fotograf Stanislav Milojković (50) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima.

Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. u "Omladinskim novinama". Ubrzo je počeo saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Njegove fotografije nalaze se i na omotima ploča domaćih rok sastava. Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokrenuo je projekat "Rok momenti".

Imao je više od 30 samostalnih izložbi i dobitnik je Gran prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije "Gitarijada 2007" u Zaječaru. Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: