"Sajam knjiga neophodan u teškim vremenima"

Što su vremena teža i oskudnija, to su nam potrebnije knjige i kulturne manifestacije, kao što je Sajam knjiga, na kome se slave umetnost, pisanje, čitanje prevođenje, svetkovine duha, ocenjuje književnica Sanja Domazet .

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.10.2016.

13:20

Foto: YouTube Screenshot

"Ove godine iskoristićemo ovu manifestaciju da upoznamo svet Irana i njegove literature i sigurna sam da ćemo sa ovim biti očarani", dodala je Domazet za Tanjug uoči otvaranja ove manifestacije.

"Možda nas na svetu niko ne čeka i ne želi, ali sam sigurna da nas snažno želi i čeka bar po jedna knjiga na sajmu" kazala je Domazetova.

Po njenom mišljenju, "sajam je važan kako za pisce, tako i za čitaoce, jer, kao što je Borhes tačno rekao, "nas ne određuje knjiga koju smo napisali, već one koje smo pročitali".

Domazetova je u tom smislu upozorila:

"Vodite računa šta će vas u buduće određivati, a kada bi mene neko pitao, krilatica svakog Sajma knjiga bi bila "čitati, to znači leteti, a ja da sletim - ne želim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: