Danas počinje 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu pod sloganom "Knjige u ruke", s više od 450 domaćih i stranih izlagača, biće otvoren danas i trajaće do 30. oktobra.

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 23.10.2016.

09:12

Danas počinje 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga
Foto: Thinkstock

Sajam će otvoriti predsednik Matice Srpske, pisac Dragan Stanić.

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga, čiji je počasni gost Iran, od 450 izlagača 40 je stranih - iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rusije, Slovenije.

Na sajmu će biti organizovane i tematske tribine povodom 400. godišnjce Servantesa i Šekspira, stogodišnjice Petra Kočića, Festival stvaralašta mladih, Školski dan - u četvrtak, i Porodični dan, a biće dodeljene i tradicionalne nagrade.

Gosti Sajma biće Zahar Prilepin, Aleksndar Mekol Smit, Erlend Lu, Vil Firt, Svejn Menensland, Vedrana Rudan, Pan Bujukas, Aleksandra Poter, Rumjena Ebert, Anton Holcer, Marketa Hejkalova, Milenko Stojičić.

Sajam će petkom, subotom i nedeljom biti otvoren od 10.00 do 21 čas, a ostalim danima do 20 časova.

Pojedinačna ulaznica je 250 dinara, po 150 dinara za grupne posete, a ulaznica za sve vreme trajanja Sajma je 900 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: