Izložba fotografija o Beogradskom džez festivalu

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala 25. oktobra u 18 h biće otvorena izložba oficijelnog festivalskog fotografa Stanislava Milojkovića u Glavnom holu Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

09:20

Izložba fotografija o Beogradskom džez festivalu
Foto: Stanislav Milojkoviæ / BDŽF

Reč je o preseku 11 godina BDŽF - od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor je pokušao da prikaže deo atmosfere na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima, te dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji. Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji, i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste, kako kaže, vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo.

Fotograf Stanislav Milojković (1966) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima. Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. u „Omladinskim novinama". Ubrzo počinje saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Brojne njegove fotografije nalaze se na omotima ploča domaćih rok sastava. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu „Danas".

Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokreće projekat „Rok momenti", sa kojima izlaže rok fotografije u statusu umetničkih dokumenata sa koncerata viđenih kroz objektiv fotoaparata. Imao je preko trideset samostalnih izložbi. Dobitnik je Gran Prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007" u Zaječaru. Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije. Izložba traje do 31. decembra 2016.
Foto: Stanislav Milojkoviæ / BDŽF
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: