Švedska akademija: Od Boba Dilana ni traga ni glasa

Švedska akademija dodelila je ove godine Nobelovu nagradu za književnost muzičaru i tekstopiscu Bobu Dilanu za njegov “poetski izraz”. Već je utorak, a od Dilana ni traga ni glasa.

Kultura

Izvor: Guardian

Utorak, 18.10.2016.

10:29

Švedska akademija: Od Boba Dilana ni traga ni glasa
Foto: Gettyimages

On još nije odgovorio na pozive Nobelovog komiteta.

“Trenutno ne radimo ništa na tome”, kaže Sara Denijus, sekretarica akademije. “Zvala sam i slala mejlove njegovim najbližim saradnicima i dobila mnogo finih odgovora, ali za sada je to dosta.”

Nije da je Dilan nestao, budući da je baš u noći proglašenja nastupao u Las Vegasu. Ipak, on ne govori o tome ni s medijima ni s komitetom, što možda znači da se u decembru neće ni pojaviti na dodeli nagrada.

“Nisam zabrinuta. Mislim da će se pojaviti”, kaže Denijusova.

“Ali, ako ne dođe – ne dođe. U svakom slučaju ćemo prirediti žurku i čast pripada njemu.”

Poznato je da Dilan završava turneju krajem novembra i da verovatno nema ništa planirano za 10. decembar, kada će biti organizovana ceremonija dodele u Stokholmu. Niko, međutim, ne može da zna šta će odlučiti hiroviti umetnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: