Peti "Antikafest" danas na Feliks Romulijani

Peti "Antikafest" biće održan danas na Feliks Romulijani kod Zaječara, a niz događaja, inspirisanih kulturnim nasleđem na prostoru Srbije, kroz povezivanje sa savremenom produkcijom, ukazaće na potencijal tog nasledja, najavili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

09:15

Peti

Foto: Alxadj / Wikimedia Commons

Ovogodišnji "Antikafesta" ima naslov "Smeh od Segovije do Romulijane" povodom 400 godina smrti Migela Servantesa i biće posvećen smehu - trajnom nasleđu koje je veliki pisac ostavio svetskoj kulturi, fenomenu smeha kao delu svakodnevnog života, a posebno kao delu društvenih običaja prema Konvenciji o zaštiti nematerijalnog kulturnog nasleđa UNESCO-a.

Premijerno biće izvedena predstava "Međuigra u međuigri", koju je na osnovu Servantesovih međuigara režirao Nebojša Bradić. Koreograf je Vera Obradović, a igraju Andrija Kuzmanović, Sandra Bugarski, Miloš Petrović, Lako Nikolić i Isidora Građanin.

Program "Antikafesta" obuhvatiće i izložbu đačkih radova na temu "Don Kihot i smeh", a biće predstavljena i knjiga "Daily life in Medieval Serbia" grupe autora o kojoj će govoriti dr Marko Popović, kao i "Demoni i rituali" prof. dr Danijela Sinanija o kojoj će govoriti dr Miloš Milenković.

Na kraju će biti prikazan film "Legenda o lapotu" reditelja Gorana Paskaljevića.

"Antikafest" realizuju Narodni muzej Zaječara u saradnji sa udruženjem "Dunavfest" i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: