Konačno poznata sudbina Muzeja savremene umetnosti

Rekonstrukcija, adaptacija i dogradnja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu počeće u avgustu, a radovi bi trebalo da budu gotovi za osam do devet meseci, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 19.07.2016.

15:23

Konačno poznata sudbina Muzeja savremene umetnosti
Foto: Viktor Markoviæ, wikipedia.org

V.d. direktora Muzeja Slobodan Nakarada, kazao je da će rekonstrukcija početi posle devet godina, jer je posle niza "peripetija" završen tenderski proces.

"Jedan tender je ranije poništen, a na drugom tenderu izabrana je grupa izvodjača ; u kojoj je nosilac posla firma Termoinženjering. Medjutim, druga grupa firmi je podnela žalbu Republičkoj Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki na tu odluku, ali je pre pet dana, ta žalba odbijena", rekao je Nakarada.

On je kazao da je ranije završena rekonstrukcija krova i depoa, a predstojeći radovi predvidjaju skidanje i nameštanje fasade što je zahtevan posao zbog stakala koja će biti postavljena, uredjenje parka sa skulpturama, osvetljenje i renoviranje kafića i restorana.

"Uložićemo sve napore i snage da se radovi što pre i što kvalitetnije urade i da najzad srpskoj javnosti predočimo ono što imamo u depoima i što nije vidjeno. Krećemo u jednu od najtežih bitaka - povratak publike koja je nestala", rekao je Nakarada.

Nakarada je dodao da će nakon završetka obimnih radovi, publika moći da vidi slike koje Muzej poseduje, upozna se sa mladim umetnicima, ali i predstavi izložbe iz inostranstva, jer su brojn muzeji i galerije zainteresovani da se predstave ovdašnjoj publici.

"To će biti spektakl u kome ćemo svi zajedno uživati. Muzej će imati razne sadržaje i aktivnosti koje će privlačiti publiku i porodice da posete Muzej", rekao je Nakarada.

Ukupna vrednost radova iznosi 689.150.000 dinara, od čega je 654.150.000 namenjeno za gradjevinske radove na adaptaciji i rekonstrukciji Muzeja.

Ostatak novca - 35.000.000 dinara namenjeno je za tehničko obezbedjenje objekta, koje će obaviti firma Smar Building Technologies.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: