Manda s one strane duge

Podsećanje na dečju emisiju „S one strane duge“ u kojoj su mnogi od nas prvi put čuli za Milorada Mandića Mandu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

20:23

Manda s one strane duge
Scena iz emisije "S one strane duge" / Foto: Screenshot

Pored uloga u filmu „Lepa sela lepo gore“ i seriji „Selo gori a baba se češlja“ Milorad Mandić Manda je najpoznatiji kao autor televizijske emisije za decu „S one strane duge“ koja se emitovala na Trećem kanalu od 1989. do 1995. godine.

Zajedno sa Ljubom Ninkovićem iz grupe "S vremena na vreme", koji je bio zadužen za muziku, Manda je svake nedelje unosio radost u srca najmlađih gledalaca. Bilo da su u pitanju igre, pesme ili telefonski razgovori s klincima, Manda je najmlađe uvek zabavljao s mnogo šarma. Period u kome se emitovala emisija „S one strane duge“ obeležili su ratovi i inflacija, pa je bila jedna od retkih TV emisija koja je unosila šarene boje među decu, ali i njihove roditelje. Mnogi od nas su prvi put čuli za Mandu upravo u ovoj emisiji.

Svake Nove godine Treći kanal je snimao pesmu/spot u kojoj su pevali najpoznatiji domaći muzičari, a jedna od najupečatljivijih je ona koja je imala premijeru u kultnoj Mandinoj emisiji.

„S one strane duge“ je bila „Kockica“ za neke nove klince, i zato ne čudi zašto su danas među najtužnijima neki koji su rođeni sredinom osamdesetih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: