Kit Harington: Ja sam mnogo više od lepe glave i mišića

Kit Harington ne želi da se prema njemu ponašaju kao prema seksualnom objektu i smatra da treba više pažnje posvetiti seksizmu usmerenom protiv muškaraca u Holivudu.

Kultura

Izvor: Independent

Utorak, 31.05.2016.

09:50

Kit Harington: Ja sam mnogo više od lepe glave i mišića
Foto: Gettyimages

Zvezda “Igre prestola” smatra da glumci sada trpe seksistički pritisak zbog svog izgleda, na isti način na koji glumice trpe već decenijama.

Ovaj 29-godišnjak kaže da je na svojoj koži najviše osetio seksizam filmske industrije u scenama u kojima su od njega zahtevali da se skine.

“Volim da sebe vidim kao nekog ko predstavlja nešto više od glave sa kosom ili neke pojave. Da, može se reći da sam zaposlen zbog određenog izgleda koji imam, ali to ne umanjuje činjenicu da muškarci trpe seksizam.”

Harington kaže da bi prestao da se bavi glumom ako bi primetio da ga za uloge biraju samo zbog njegovog izgleda. Takođe, umoran je od stalnih pitanja o njegovoj frizuri, mišićavosti ili ljubavnom životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: