Za vikend Beogradski manifest na Kalemegdanu

Beograđane i goste glavnog grada ovog vikenda na Kalemegdanu očekuje najšareniji i najzabavniji festival u regionu "Beogradski manifest", koji počinje 27. maja u 10 časova, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

13:25

Za vikend Beogradski manifest na Kalemegdanu
Foto: Thinkstock

Festival manifestacija i destinacija posvećen je celoj porodici i u više od 10 zona posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim, zanimljivim i zabavnim programima, koji će se izvoditi na šest bina, a organizatori najavljuju i Festival velikih šarenih balona i Festival vatrometa.

Muzički program će se održavati na dve bine i za tri dana će biti održano više od 40 koncerata.

Na "Kultur šok" bini će od 13 do 15 časova nastupati bendovi koji se takmiče na ovogodišnjem "Bunt rok festivalu".

Večernji termini su rezervisani za afirmisane muzičare - u petak publiku očekuju "Viva Vox", "Neverne bebe" i Bvana iz "Lagune & Neznani ludaci", u subotu "Frajle", "Atomsko sklonište" i "E-play", a u nedelju "Texas Flood", "Kerber" i MC Sajsi.

"Tradicional" bina ugostiće u petak "Garavi sokak" i "Nit", u subotu trubače iz Guče i bend "Kal", a u nedelju sviraju Sanja Ilić i "Balkanika", i "Crne mambe".

U zoni "Ponovo radi bioskop" biće prikazano 18 filmova, najbolji filmski festivali će organizovati koktele na kojima će predstaviti svoje programe, a gost će biti reditelj Darko Bajić.

Zona "Mašta može svašta" namenjena je mališanima koji će uživati u pozorišnim predstavama, kreativnim radionicama i pričaonicama, plesnim i slikarskim školicama i roditelji će svoje dete starije od pet godina moći da ostave jedan sat na čuvanje.

Za to vreme mogu plesati u zoni "Sve boje igre" uz zvuke svinga, tanga, džeza, flamenka, hip-hopa, savremene igre koje će izvoditi brojni plesači festivala plesa i najboljih plesnih škola.

Sportska zona će biti posvećena olimpijskim sportovima, a organizovaće se i takmičenja na kojima će posetioci moći da osvoje nagrade.

Ljubitelji konja će u zoni "Konji vrani" imati priliku da uživaju u društvu ovih plemenitih životinja.

U najvećoj zoni "Aduti Srbije" predstaviće se brojne opštine iz cele Srbije, a u centralnom delu festivala predstavnici Crne Gore, Turske, Bugarske, Tunisa, Mađarske i drugih zemalja upoznaće posetioce sa svojom kulturom, običajima i turističkim destinacijama.

Festival će okupiti više od 4.000 izvođača, a svoju ponudu će predstaviti i 60 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Radno vreme festivala je od 10 časova do ponoći.

Svi programi na festivalu su besplatni, plaća se samo ulaz na festival 350 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Ulaznica je ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: