"Bata je bio najbliže heroju od svih koje smo imali"

Filmski kritičar Dimitrije Vojnov na Twitteru je odao počast preminulom Bati Živojinoviću dirljivim rečima.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

14:30

Tanjug / AP Photo/Andrej Cukic

“Bata Živojinović je bio veliki čovek i filmski heroj koji je u jednom trenutku sišao sa ekrana u stvarnost i bio čaroban. Slava mu!”, napisao je Vojnov. "Jedini čovek o kome svi reditelji, svih generacija, čak i kad su u najvećem mladalačkom žaru, govore sa poštovanjem i divljenjem je Bata. To poštovanje proističe iz toga što je Bata jedan od naših retkih glumaca koji se isključivo opredelio za filmsku glumu i koji još uvek na svakom snimanju rediteljima drži časove iz tog predmeta. Svaka nova generacija ulazi na film sa idejom da kinematografija čeka da je oni nauče kako se režira i glumi, i svaka redovno završi učeći od Bate", napisao je Vojnov u tekstu koji možete pročitati na sajtu beforeafter.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: