"Bez progresivnih ideja nema razvoja kulture"

Bez finansijske podrške i progresivnih demokratskih ideja nema razvoja kulture i zato vas pozivam da sarađujete sa nama i da se prijavite za sredstva programa Kreativna Evropa, izjavio je danas u Beogradu ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac obraćajući se učesnicima foruma Kreativna Evropa, koji finansira Evropska komisija.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

12:23

Foto: FoNet

Tasovac je rekao da su izdavači iz Srbije treći u Evropi po broju odobrenih projekata u okviru programa Kreativna Evropa i da se nada da će i ostali radnici u kulturu slediti njihov primer.

Pozivam vas da zajednički osnažimo kapacitete sistema kulture u Srbiji i jačamo međunarodnu saradnju, istakao je Tasovac i čestitao svim domaćim organizacijama koje su već dobile finansijsku podršku programa Kreativna Evropa.

Tasovac je ocenio da program Kreativna Evropa služi razvoju kulture, jezika i međunarodne saradnje. Predstavnici Evropske komisije ističu rad Deska Kreativna Evropa Srbija kao primer dobre prakse, rekao je Tasovac u radnom telu koje u okviru Ministarstva kulture i informisanja pomaže domaćim organizacijama da pripreme konkurse za evropske fondove u okviru programa Kreativna Evropa.

Tasovac je istakao i da je obezbeđivanje novih izvora finansiranja i otvaranje novih konkursa jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja. Konkurs "Gradovi u fokusu", zatim sufinansiranje projekata koji su dobili podršku programa Kreativna Evropa, ali i drugih evropskih fondova i finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelne umetnosti su novi instrumenti kulturne politike, zaključio je Tasovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: