Forum Kreativna Evropa danas i sutra u Kolarcu

Desk Kreativna Evropa Srbija i Ministarstvo kulture organizovaće danas i sutra u Kolarčevoj zadužbini "Forum Kreativna Evropa", kako bi informisali stručnu javnost o uspehu domaćih organizacija na programu "Kreativna Evropa" u 2015. i pružanju daljeg podsticaja konkurisanju i razvoju međunarodne saradnje u Srbiji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.04.2016.

08:48

Forum Kreativna Evropa danas i sutra u Kolarcu

Učesnicima Foruma će biti predstavljeni uspešni projekti podržani programom "Kreativna Evropa" u 2015. godini - izdavačkih kuća "Heliks", "Klio", "Laguna", "Zavet", "Dereta", Muzikološkog instituta SANU, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Arheološkog instituta u Beogradu i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, zatim Kuda.org, Društvo arhitekata Beograda Magnetic field B, No Borders Orchestra.

Biće predstavljeni i načini konkurisanja za potprograme "Kreativne Evrope" - Kultura i MEDIA kroz radionice i konsultacije, Evropska nagrada za kulturnu baštinu "Evropa Nostra" i projekat Zavoda za zaštitu spomenika Niš - Selo Gostuša, zatim programi Erasmus+, Horizont2020, Kosme, konkurs Fondacije Jelena Šantić i drugi potencijalni izvori finansiranja, kao i Vodič kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Posebno je važno da će u okviru Foruma biti prikazani rezultati rada ekspertskih grupa iz osam oblasti kulture: audio-vizuelno stvaralaštvo, vizuelne umetnosti, izvođačke umetnosti, muzika, nauka i teorija kulture i umetnosti, književnost, kreativne industrije, kulturna baština, stoji u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Zadaci ekspertskih grupa bio je da izrade strateške analize oblasti sa fokusom na preporukama za razvoj međunarodne saradnje. Grupe eksperata, samostalnih i zaposlenih u javnim, privatnim i civilnim organizacijama, zasedale su nedelju dana pre Foruma, na kojem će biti predstavljeni i javno debatovani rezultati njihovog rada.

Učesnike Foruma takođe očekuje izložba "Stati(sti)ke kulturne politike" koja prikazuje statističke podataka o međunarodnoj saradnji u Srbiji. Na zatvaranju, sutra uveče u 19.30 časova nastupiće Izvanredni Bob i WoO, umetnici koji su uključeni u evropsku Shape platformu za 2016. godinu.

Shape platforma promoviše najzanimljivije audio-vizuelne projekte u Evropi i podržana je sredstvima programa "Kreativna Evropa". Ulaz na Forum Kreativna Evropa je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: