Otkrivena spomen-ploča Ružici Sokić

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i glumica Rada Đuričin otkrili su danas, na Svetski dan pozorišta, spomen-ploču našoj velikoj umetnici Ružici Sokić ispred istoimene fondacije u Krunskoj ulici u Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.03.2016.

15:11

Otkrivena spomen-ploča Ružici Sokić
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ

Prema rečima Mladenovića, veliko je zadovoljstvo da se danas, na Dan pozorišta, na kući u kojoj je živela naša proslavljena glumica Ružica Sokić otkriva ploča sa njenim imenom.

"Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica je prihvatila inicijativu Fondacije Ružice Sokić da se na ovaj način obeleži mesto gde je ona živela, ovde u centru grada, na Vračaru, u Krunskoj 50. Mislim da je izuzetno važno da jedna ovakva ličnost koja je obeležila srpsko glumište, i u prošlom i u ovom veku, dobije svoju spomen-ploču. Očekujem da će se saradnja grada Beograda i Fondacije Ružice Sokić nastaviti i da je ovo samo početak", rekao je Mladenović.

On je dodao da je ova naša velika umetnica obeležila svoje vreme glumeći na filmu, televiziji, pozorištu i na radiju i da to može da bude primer mladim glumcima koji dolaze koliko je tu bilo velikog truda i angažovanja.
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ
"Ovo je samo jedan skroman način da se odužimo Ružici Sokić na svemu što nam je ostavila, a s druge strane postoji veliki prostor da Grad Beograd nastavi da radi kako bi negovali njenu zaostavštinu i kako bi mladi koji dolaze mogli da se upoznaju sa njenim radom", rekao je zamenik gradonačelnika.

Glumica Rada Đuričin je ovom prilikom naglasila da se našoj velikoj glumici Beograd na ovaj način zahvaljuje za sve radosti koje je svojim raskošnim darom Beogradu darivala. "Ne samo Beogradu, sa pozorištem u srcu Ružica je stizala i u kasabe i u palanke, u gradove i metropole, na male kamerne scene i pod svetla velikih pozornica.

Njeno izuzetno glumačko umeće osvajalo je sve, i siromašne i neuke i bogate i upućene, a osvajaće i ubuduće njene blistave uloge koje su obeležene na filmskim trakama i televiziji i biće važne i podsticajne za one koji tek dolaze, koji će je tek gledati", rekla je Rada Đuričin, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: