Najboljim aforističarima nagrada "Radoje Domanović"

Dobitnici nagrade "Radoje Domanović" za životno delo su aforističar iz Beograda Zoran Rankić i profesor dr Miroslav Egerić iz Novog Sada, saopštio je danas žiri.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 26.12.2015.

08:45

Default images
Foto: Wikimedia Commons

Nagrada za najbolju satiričnu knjigu, objavljenu 2014. godine, dodeljena je Bojanu Ljubenoviću (Beograd) za knjigu priča "Pisma iz Srbije". Najbolja knjiga satire u 2015. je zbirka aforizama "Daće Bog. Ako Bog da" Zorana T. Popovića iz Pančeva.

Specijalno priznanje za teorijski doprinos satiri dodeljeno je prof. dr Ratku Božoviću (Beograd). Žiri je radio u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić (predsednik žirija) i književnici Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Radoslav Tilger, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić (članovi). Nagradu "Radoje Domanović", najznačajnije priznanje za satirično stvaralaštvo u Srbiji, dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović".

Priznanje će dobitnicima biti uručeno na godišnjicu rođenja Radoja Domanovića, polovinom februara iduće godine, na svečanosti u Udruženju književnika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: