Počela manifestacija “Iz Izraela s ljubavlju”

U Beogradu je danas počela dvodnevna manifestacija "Iz Izraela s ljubavlju" na kojoj će posetiocima biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika, a imaće priliku i da se upoznaju sa istorijom izraelske mode.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 28.11.2015.

18:45

Default images
Foto: Thinkstock

Manifestacija se održava u Mikser Hausu gde posetioci mogu da, osim srpskih, probaju i izraelske specijalitete koje pripremaju izraelski majstori kulinarstva.

"Oni mogu da jedu specijalitete kako iz srpske tako i iz izraelske kuhinje, a pokazaćemo im i na koji način pravimo i serviramo te specijalitete", rekao je Tanjugu jedan od organizatora Džozef Dejdon.

Govoreći o izraelskoj hrani, on je rekao da se tamo dosta jedu plavi patlidžan, jaja, zelena salata, kombinacije različitih salata, falafeli, humusi...

Kako je dodao, na meniju u Mikser Hausu je i jagnjeća pita koja se, kako je objasnio, brzo priprema i Izraelci je često jedu "kada su u žurbi, dok šetaju, idu na posao".

Za ljubitelje modnih trendova, osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar je danas održala prezentaciju o istoriji izraelske mode.

U okviru manifestacije pripremljen je interesantan program, pa će tako posetioci imati priliku da pogledaju izložbu "Exchanged Glances" koja predstavlja svojevrstan spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđevic iz Srbije i Dora Neva iz Izraela.

Osim toga, večeras će biti održan koncert benda "Orphaned Land", poznatih po tome što svojom muzikom šire poruke ljubavi i tolerancije.

Drugog dana manifestacije publiku očekuje muzički matine uz muziku pijaniste Nenada Ivovića, koji je master studije završio u Tel Avivu, na prestižnoj muzičkoj školi Zubina Mehte.

Biće održan i koncert tria "The Hazelnuts", a veče je rezervisano za modnu reviju na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera koje će publika moći da kupi na licu mesta.

Planirano je da se manifestacija završi koncertom Mikser Big Band-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: