Snima se dokumentarni film o Vladi Divljanu

Producentska kuća "Starhill" iz Beograda priprema snimanje dugometražnog dokumentarnog filma "Nebo nad Beogradom" o životu i radu Vlade Divljana.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

15:23

Default images

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe "Idoli", solo izvođač, osnivač i vođa "Old Ssars benda", kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne muzike, muzike za pozorište i muzike za decu.

Scenarista i reditelj budućeg projekta je Mladen Matičević, koji iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run For Life" i "Moj zanat" o Arsenu Dediću.

"'Nebo nad Beogradom'" biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti", najavio je Matičević. On je naglasio da je Vlada Divljan bio simbol Beograda, "jedan od onih momaka kojima smo se svi divili i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada". Snimanje filma počinje u aprilu sledeće godine, a premijera se planira za jesen 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: