"Kišni ljudi" najbolja fotografija Press Photo Srbija

Direktor fotografije agencije Tanjug Srdjan Ilić sa fotografijom "Kišni ljudi" pobednik je 17. konkursa Press Photo Srbija, saopštio je danas Centar za razvoj fotografije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

11:46

Default images
Kišni ljudi, pobednièka fotografija (Foto: Tanjug / Srðan Iliæ)

U ostalim kategorijama pobednici su: Jaroslav Pap (Blic vest), Srđan Ilić (Blic vest reportaža), Marija Janković (Ličnosti u vestima), Ilmar Kokaev (Portret reportaža), Saša Čolić (Vest), Nebojša Raus (Vest reportaža), Mitar Mitrović (Život), Marija Janković (Život reportaža), Sanja Knežević (Okolina).

Žiri su sačinjavali dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju Edvard Kiting, kao i Branimir Karanović, Aleksandar Kelić, Dalibor Danilović i Zvezdan Mančić.

Izložba Press Photo Srbija sa nagrađivanim radovima fotoreportera, nastalim tokom 2014. godine, biće otvorena sutra u Domu omladine Beograd, u okviru Festivala fotografije "Vizualizator". Svečanom otvaranju izložbe i uručenju diploma prethodiće tribina "Etika, profesionalizacija i samoregulacija u fotografskoj profesiji", od 17 sati, u Domu omladine.

Tribina će okupiti ugledne fotografe i predstavnike foto-udruženja kao što su predsednik Udruženja fotografa Srbije Srđan Ilić, predstavnik Foto organizacije Vojvodine Darko Dozet, predsednik Centra za razvoj fotografije Zvezdan Mančić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Petar Jeremić, predstavnik ULUPUDS-a Imre Sabo, predstavnik Foto saveza Srbije Lazar Leković.

Učesnici tribine pokušaće kroz debatu da definišu probleme fotografske profesije i ponude moguća rešenja, naročito kada je reč o potrebi za etičkim kodeksom fotografa Srbije i profesionalizaciji kao i odgovornosti prema medijskim konzumentima.

Press Photo Srbija već 17 godina pomaže u afirmisanju fotografa, angažovanih u medijima, a žiriranjem podstiče razvoj fotografije u Srbiji, etički pristup i profesionalnost u radu, vodeći računa o dostojanstvu profesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: