Ivan Medenica novi umetnički direktor Bitefa

Novi umetnički direktor Bitefa je pozorišni kritičar i teatrolog dr Ivan Medenica, na osnovu odluke Skupštine grada Beograda koja je osnivač Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 24.10.2015.

15:21

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Medenica i selektorka Bitefa, rediteljka Anja Suša predstaviće novinarima već 29. oktobra koncept narednog, 50. Bitefa. Jubilarni festival biće održan u septembru 2016. godine.

Novi umetnički direktor Bitefa diplomirao je dramaturgiju 1995. godine, a doktorirao 2006. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde radi na Katedri za teoriju i istoriju, predmet Istorija svetske drame i pozorišta.

Bio je selektor Sterijinog pozorja od 2003. godine, a zatim i umetnički direktor tog festivala. Medenica je pomoćnik generalnog sekretara Međunarodnog udruženja pozorišnih kritičara.

Objavljuje radove i kritike u stranim i domaćim glasilima. Na novoj funkciji nasledio je dugogodišnjeg umetničkog direktora i selektora Bitefa Jovana Ćirliova, koji je preminuo prošle jeseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: