Svi su želeli Mika Džegera u "Paklenoj pomorandži"

Peticija iz daleke 1968. godine u kojoj potpisnici, među kojima su svi članovi Bitlsa, traže da Mik Džeger glumi glavnu ulogu u filmu "Paklena pomorandža", našla se na onlajn aukciji.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 17.10.2015.

20:15

Default images
Beta / AP Photo/Keith Srakocic

Prema pisanju Gardiana, peticija je upućena piscu Teriju Souternu koji je tada radio na scenariju za film u kom je trebalo da sadističkog Aleksa igra britanski glumac Dejvid Hemings.

"Mi, dole potpisani, veoma smo razočarani i žustro protestujemo zbog izbora Dejvida Hemingsa umesto Mika Džegera za ulogu Aleksa u 'Paklenoj pomoradži'", stoji u poruci na koju su osim Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara svoje potpise stavile i mnoge druge poznate ličnosti, među kojima Anita Palenberg, Džejms Foks i Marijana Fejtful.

Očekuje se da peticija, čija je početna cena 14.000 dolara, dostigne cenu od 25.000 dolara.

Džeger je jedno vreme posedovao filmska prava na roman Entonija Burdžesa koje je kasnije prodao filmskom producentu Saju Litvinofu. Litvinof je planirao da Džonu Šlezingeru poveri režiju filma, u kom bi Džeger igrao glavnu ulogu, a Bitlsi pisali muziku.

Film "Paklena pomorandža" snimio je na kraju 1971. godine Stenli Kjubrik, koji je, takođe, bio i autor scenarija. Ulogu Aleksa dobio je Malkolm Mekdauel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: