Za Green Fest se prijavilo rekordno mnogo filmova

Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" biće održan od 18. do 20. novembra, a na konkurs za filmski takmičarski program prijavljeno je 695 filmova iz 89 država, saopštio je danas Centar za unapređenje životne sredine.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

10:59

Default images

Kako je objavljeno na sajtu Gradske uprave, na Festivalu koji se bavi zaštitom životne sredine i ekologijom, biće prikazano oko 50 najuspešnijih filmova od prijavljenih 695. Izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine Ivana Jovčić izrazila je zadovoljstvo što svake godine pristiže sve veći broj prijava za filmski takmičarski program.

"Ove godine smo primili prijave iz čak 89 zemalja, što jasno govori o interesovanju za ovakvu vrstu festivala, ali i o značaju teme kojom se Green Fest bavi - zaštitom životne sredine i ekologijom", rekla je ona.

Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od nagrada biće objavljen 30. oktobra na internet stranici Festivala, www.greenfest.rs. Međunarodni festival zelene kulture "Green fest" je, kako je saopšteno, najveća manifestacija tog tipa u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine.

U prethodnih pet godina, na konkurse za kratke i amaterske filmove stiglo je više od 850 filmova sa svih kontinenata, održano više od stotinu radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno više od 80 izlagača i umetnika, a festival je posetilo više od 35.000 građana.

Ovogodišnji Festival se održava uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Sekretarijata za kulturu Beograda, Ministarstva kulture i informisanja, opštine Stari Grad...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: