Preminuo pevač Džim Dajmond

Džim Dajmond, pevač i tekstopisac, koji je postao poznat po hitovima “I Won’t Let You Down” i “I Should Have Known Better”, preminuo je u 63. godini života.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

16:35

Default images
Foto: YouTube Screenshot

“Bio je čovek posvećen porodici, koji je voleo svoju ženu Krisi i decu Saru i Lorensa”, saopštio je predstavnik porodice.

“Mnogo će nedostajati svima koji su ga poznavali i koji su voleli njegovu muziku”, rekao je njegov prijatelj ser Tom Hanter. Dajmond koji je rođen u Glazgovu, bio je pod uticajem Reja Čarlsa i Otisa Redinga, a u prvi bend učlanio se u 14. godini. Kasnije se preselio u London gde je formirao svoj prvi bend Bandit.

Kratko je radio u Los Anđelesu, a po povratku u London osnovao je bend Ph.D sa Tonijem Himasom i Sajmonom Filipsom. Prvi singl sa albuma “The Album” “I Won’t Let You Down” prodat je u milionima primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: