DOB: Dokumentarac o dilemi "ostati ili otići iz Srbije"

„Kuda dalje“ je dokumentarni film o veoma prisutnoj i uobičajenoj dilemi mladih u Srbiji – otići ili ostati?

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

12:24

Default images

Premijera dokumentarnog filma "Kuda dalje" zakazana je za utorak 20. oktobra u 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Prateći životne priče pet mladih žena iz Beograda koje su živele ili i sada žive i stvaraju u inostranstvu, rediteljka Jelena Radenović se bavi pitanjima kao što su potraga za smislom, prednosti i mane života u inostranstvu, šta su sreća i uspeh, gde je dom, ima li sudbine, kako se prave izbori…

Od njih pet tri su umetnice, a dve ostvaruju misiju da menjaju svet boreći se za više pravde i prava u njemu. Sve su morale da se prilagođavaju novoj sredini i da se nose sa zahtevima partnerstva, karijere i materinstva.

Težnja ovog ostvarenja je analiza večitog pitanja sreće i faktora koji na nju utiču, kao što su društveno politička situacija, porodica, izbor profesije.

Baveći se univerzalnim pitanjima i izazovima životnih perioda, cilj ovog projekta je da pomogne mladim ljudima na prekretnici da donesu odluku, da ih ohrabri da preuzmu inicijativu i ostvare svoje snove!

Projekat je podržala fondacija TEMPUS – program Evropske unije koji pomaže mladim umetnicima. Ulaz na projekciju je slobodan.

Jelena Radenović: Prvi doktor za glumu u mjuziklu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: