Džordžu Lukasu ne daju da pravi muzej

Jedna američka neprofitna organizacija podnela je federalnom sudu novu žalbu kako bi sprečila reditelja Džordža Lukasa da izgradi muzej kod jezera Mičigen u Čikagu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

09:24

Default images
Beta / AP Photo/Damian Dovarganes

Prema izveštaju lista Čikago tribjun, grupa "Prijatelji parka" je svoju žalbu fokusirala na sporazum kojim su čikaške vlasti Lukasu za muzej iznajmile zemljište na 99 godina za 10 dolara.

Sud je tražio od te grupe da podnese novu žalbu, jer je muzej nedavno objavio prepravljene planove koji uključuju veću zelenu površinu i svedeniji projekt.

Gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel ponudio je zemljište duž jezera Mičigen za izgradnju projekta autora filmova "Ratovi zvezda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: