Nedelja Bekimovih filmova u Prištini i Prizrenu

Nakon prezentacije kosovske kulturne i umetničke scene u Srbiji, festival "Mirëdita, dobar dan!" se kroz Nedelju Bekimovih filmova, nastavlja na Kosovu od 6. do 10. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

12:06

Default images
Foto: wikipedia

Drugo izdanje festivala biće predstavljeno u dva značajna grada u životu Bekima Fehmiua, Prištini i Prizrenu, a građani Kosova imaće priliku da uživaju u pet njegovih glumačkih ostvarenja "Skupljači perja", "Široko je lišće", "Košava", "Specijalno vaspitanje" i "Klopka za đenerala".

Otvaranje će biti upriličeno u Kinu ABC u Prištini, 6. oktobra projekcijom nagrađivanog filma "Skupljači perja", koji je između ostalog, osvojio i Gran Pri u Kanu 1967. godine. Do 10. oktobra svi filmovi biće prikazani u Kinu ABC i Dokukinu.

Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac - simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.

Ulaznice za sve projekcije su besplatne, ali se moraju rezervisati putem imejla na info@ngo-integra.org ili pozivom na broj +381 38 246 717.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: