Smena direktora Muzeja savremene umetnosti?

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu pokrenuo je inicijativu za smenu direktora Jovana Despotovića, o čemu će Vlada Srbije dati konačni sud.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

11:25

Default images
Foto: Viktor Markoviæ, wikipedia.org

Ministarstvo kulture i informisanja tim povodom je objavilo zvanično saopštenje koje u celosti prenosimo:

"Ministarstvo kulture i informisanja prihvatilo je opravdanu inicijativu Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu za razrešenje direktora Jovana Despotovića i prosledilo je Vladi Srbije na hitno konačno odlučivanje.

Ministarstvo je u međuvremenu preduzelo sve mere u cilju kadrovskih promena na čelu Muzeja da bi u ovoj instituciji od nacionalnog značaja u punom kapacitetu bio obezbeđen kontinuitet rada i rukovođenja.

Ministarstvo insistira da se Muzej savremene umetnosti maksimalno angažuje kako bi se na najtransparentniji i nejefikasniji način upotrebila sva obezbeđena sredstva iz budžeta Republike Srbije za rekonstrukciju i adaptaciju Muzeja i radovi završili u što kraćem roku.

Ministarstvo kulture i informisanja i ovom prilikom još jednom ukazuje na važnost jačanja kapaciteta institucija kulture, kao neophodnog preduslova za sprovođenje uspešne kulturne politike.

Reforma kompletnog sistema tih institucija podrazumeva i jačanje mehanizama kontrole rada njihovih čelnih ljudi.

Završetak rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja ostaju najviši prioritet Ministarstva kulture i informisanja i neophodan preduslov da se, posle više od jedne decenije, konačno otvori nova stranica u radu institucija kulture od kapitalnog nacionalnog značaja.

Ministarstvo će tu obavezu, koju je preuzelo na sebe, neizostavno ispuniti uprkos svim odugovlačenjima i opstrukcijama različitih interesnih grupa.

U Muzej savremene umetnosti je upućena Interna revizija radi kontrole finansijskog poslovanja i utroška budžetskih sredstava u 2014. i 2015. godini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: