Svečano otvoren Međunarodni festival sportskog filma

Međunarodni festival sportskog filma, četvrti po redu, otvoren je večeras u Sali kongresnog centra "Srbija" na Zlatiboru.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

22:16

Default images

Ovogodišnji festival posvećen je 90-godišnjici tenisa u Srbiji, a otvorili su ga savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Dane Korica i generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Povodom velikog jubileja teniskog sporta Nagrade za životno delo dobili su prvi reket sveta Novak Đoković, legenda jugoslovenskog tenisa Mima Jaušovec, bivši saveznik teniske reprezentacije Srbije Nikola Pilić, kao i streljašica Jasna Šekarić i automobilista Milovan Vesnić.

Ovaj festival slavi velike umetnike koji su doprineli da sadašnje i buduće generacije saznaju o velikim uspesima našeg sporta, zbog čega je nagradu primio Darko Bajić, reditelj filma "Bićemo prvaci sveta".

Generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije kao institucije od značaja za kulturu Republike Srbije, Živorad Ajdačić, urucio je priznanje-zahvalnicu ovom festivalu

Nagradu "Zlatna značka", nacionalno priznanje pojedincima iz Srbije i inostranstva za dugogodišnji doprinos kulturnim delatnostima, Kulturno prosvetna zajednica Srbije dodelila je Arsenu Đuricu, direktoru Turističke organizacije Zlatibor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: