"Olakšano funkcionisanje ustanova kulture"

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je usvajanje Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama "od suštinske važnosti za funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Republici Srbiji".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

14:17

Default images

"Ovim izmenama javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene i usklađene sa direktivama Evropske unije.

Izmenama i dopunama Zakona ispravljeni su apsurdi, poput raspisivanja javnih nabavki za angažovanje glumaca, dirigenata, reditelja, konzervatora, pisaca za predstavljanje sopstvenih knjiga, kao i obaveza raspisivanja javne nabavke za svaki naslov za potrebe javnih biblioteka", stoji u saopštenju.

"Samim tim, ustanovama kulture biće znatno olakšano planiranje programa, repertora, sezona i obavljanje drugih redovnih aktivnosti koje su prethodnim Zakonom bile usporene".

Po stupanju na snagu Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama, biće organizovane radionice na kojima će zaposleni u ustanovama kulture biti upoznati sa novim procedurama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: