Besplatni džez koncerti na Belefu ispred Bitef teatra

Program Beogradskog letnjeg festivala (Belef) obogaćen je džez koncertima domaćih umetnika koji će se održavati na otvorenom, na Skveru Mire Trailović.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.07.2015.

15:00

Default images
YouTubeScreenshot

Sutra uveče na platou ispred Bitef teatra nastupiće "Maks Kočetov kvintet", zatim 13. jula "Sekstet Jelene Jovović" i 22. jula "Luz Azul Boša Nova Band".

V.d. direktora Centra beogradskih festivala Milan Lazović istakao je danas na konferenciji za novinare da je prva polovina Belefa, koji je otvoren 21. juna, uspešno realizovana. On je izrazio zadovoljstvo zbog dobrog odziva publike i uverenje da će se tako nastaviti do kraja Belefa 25. jula.

Džez umetnica i pedagog Jelena Jovović najavila je da će na platou ispred Bitef teatra posetioci imati priliku da besplatno prate kvalitetne džez programe, a nakon njih i da prisustvuju džem sešnima koji će se odvijati u Klubu Čekaonica.

Ona je pozvala sugrađane da ponesu stoličice i druge pogodne predmete - jastuke, panjeve, hoklice i tako za vreme trajanja koncerta "ukrase" skver, prilagođavajući ga koncertnom doživljaju.

Organizatori ističu da će ova tri koncerta doprineti kreiranju posebne atmosfere na mestu ispred Bitef teatra, koje je sada dosta zapušteno.

Namera je da se oplemeni ambijent uz samu ogradu Bajlonove pijace i podstakne na preosmišljavanje tog prostora koji bi u letnjim mesecima mogao da bude pozornica za različite kulturne događaje.

Članovi "Maks Kočetov kvinteta" su i izuzetni solisti, pa u svaki nastup unose i lični pečat. Pripadaju različitim generacijama, tako da njihova zajednička svirka predstavlja spoj klasičnog džeza sa elementima savremenih ritmova.

Džez pevačica bogate međunarodne karijere Jelena Jovović, profesor u Muzičkoj školi "Stanković", od 2013. godine intenzivno se bavi komponovanjem i aranžiranjem. Deo njenog stvaralačkog opusa biće izveden na predstojećem koncertu na Belefu.

"Luz azul" (Plava svetlost) je bosa nova džez sastav iz Beograda osnovan 2010. godine, a posvećen je izvođenju brazilske muzike. Članovi su profesionalni muzičari sa klasičnim i džez obrazovanjem, koje okuplja zajednički afinitet prema brazilskoj životnoj energiji i muzici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: