Večeras počinje 44. SOFEST

Večeras (7. jul) u 19:30, počinje ceremonija svečanog otvaranja 44. SOFEST-a.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

08:47

Default images

Posle defilea autora, glumaca i filmskih radnika, koncerta benda The Loop - reditelja Milutina Petrovića i tradicionalno spektakularnog vatrometa, festival će proglasiti otvorenim kompozitor filmske muzike - Zoran Simjanović.

Takmičarski deo festivala počinje u 21.30 projekcijom filma "Branio sam Mladu Bosnu" reditelja Srđana Koljevića. Od ove godine, SOFEST je festival filmskih profesija na kome će stručni žiri dodeljivati plakete „Sunce Sofest-a“ i novčane nagrade za kameru, montažu, scenografiju, kostim, muziku i dizajn zvuka. Ove godine prateći program Festivala posvećen je kompozitoru Dušanu Radiću, koji je dao veliki doprinos na polju filmske muzike.

Projekcijom filma "The Long Ships" za koji je komponovao muziku, kao i izložbom plakata, dokumenata i fotografija sa snimanja, biće priređen omaž ovom velikom kompozitoru.

Filmovi koji će se takmičiti na Festivalu su "Branio sam mladu Bosnu", "Crveni makovi", "Enklava", "Mali Budo", "Off", "Isceljenje", "Ničije dete", "Spomenik Majklu Džeksonu", "Jednaki", "Peti leptir", "Za kralja i otadžbinu", "Varvari", "Petlja", "Žigosana", "Okean", "Unutra", "Travelator", "Psiho seansa" i "Otvoreni kavez". Članovi žirija su Zoran Hristić - kompozitor, Miloš Pušić - reditelj, Đorđe Marković - montažer i Jelena Đorđević – kostimograf

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: